Je bekijkt nu Heb jij rugpijn?

Heb jij rugpijn?

Delen

Een oorzaak kan zijn beenlengteverschil.
Een beenlengteverschil is een afwijking waarbij het ene been iets korter of langer is dan het andere. Niemand is exact symmetrisch en bij praktisch iedereen is er wel een klein beenlengteverschil. Dit geeft echter lang niet altijd klachten. Wat in de praktijk opvalt is, dat hoe kleiner het beenlengteverschil is, hoe kleiner de kans op klachten. Echter, een paar millimeter verschil kan al voldoende zijn om voor veel klachten te zorgen.

Een van de meest voorkomende klachten in verband met een beenlengteverschil zijn klachten aan de onderrug. Door een langer of korter been ontstaat er namelijk een bekkenscheefstand. Dit kan gepaard gaan met een eventuele uitstraling naar een bil of een been. Dit hoeft dan helemaal geen hernia te zijn, maar kan veroorzaakt worden door een prikkeling van de zenuw op basis van een andere reden. Ik zie dan ook vaak onderrugklachten aan de zijde waar het been wat langer is.

Dorn Therapie is een zachte, doeltreffende werveltechniek om deze rugklachten te behandelen. Voor het online maken van een afspraak, kunt u op onderstaande link klikken.

Tot in de praktijk.

Met vriendelijke groet,

Robert Geijp
Balance by Hands

 

 

Geef een reactie