Balance by Hands dryneedling

Wat is dryneedling?

Dryneedling is een methode die effectief is bij spierknopen. Spierknopen kunnen ontstaan door langdurige pijn, spanning of stress. Je lichaam neemt hierdoor continu een verkeerde houding aan, waardoor sommige spieren verkrampen. Je spant dan je spieren onnodig aan en krijgt spierverhardingen of spierknopen. Deze spierknopen worden ook wel triggerpoints genoemd.

Bij dryneedling wordt met een dunne naald het triggerpoint in je spier aangeprikt. Dit maakt dat de spier zich kort aanspant en zich vervolgens ontspant. De naald die we gebruiken voor dryneedling is een droge steriele acupunctuurnaald (single use = eenmalig gebruik). Er wordt dus geen vloeistof in je spier gebracht.

Verschil tussen dryneedling en acupunctuur

Er is een duidelijk verschil tussen acupunctuur en dryneedling: dryneedling is geen energiebehandeling, terwijl acupunctuur dat wel is. Bij acupunctuur krijg je meerdere naalden tegelijk oppervlakkig in je lichaam geprikt, die langer blijven zitten. Dryneedling werkt meestal met maar één naald waarmee je een kort prikje krijgt. Dryneedling heeft geen invloed op de energie in je lichaam.

Tegen welke klachten helpt dryneedling?

Dryneedling is een effectieve en snelle methode om verschillende klachten te bestrijden:

  • Langdurige spierpijn, eventueel met uitstraling
  • Stijfheid of bewegingsbeperking
  • Overbelastingsklachten als gevolg van sport 

Hoe langer je met zulke klachten blijft rondlopen, hoe meer spieren spierknopen gaan vertonen. De klachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld:

  • Langdurige stress
  • Depressie
  • Vermoeidheid en/of slaaptekort
  • Een ongeluk met letsel
  • Te weinig beweging doordat je bijvoorbeeld in het gips zit
  • Allergieën
  • Chronische infecties

Is dryneedling pijnlijk?

Dryneedling kan kort wat pijnlijk zijn. Van het inbrengen van het naaldje voel je vrijwel niet. Als de naald kort je spierknoop of triggerpoint aanprikt, kan die spier zich kort aanspannen, wat vervelend kan voelen, een beetje als kramp. De spier ontspant zich echter direct daarna weer en wordt soepeler en beweeglijker.

Tijdens een dryneedling behandeling kun je het warm krijgen of gaan zweten. Heel soms voelen mensen zich een beetje naar. Dit is echter slechts van korte duur en de behandeling zorgt er al snel voor dat je pijnklachten en de spierspanning verminderen.

Dryneedling wordt in de praktijk van Balance by Hands alleen gegeven in combinatie met het geven van een sportmassage (klachtgerichte massage) om het maximale resultaat in 1 behandeling te behalen.

Ik heet je van harte welkom in mijn massagepraktijk in Rijswijk.

Prijs dryneedling:
De sportmassages zijn in overleg inclusief dryneedling.