Cupping

Balance by Hands cupping

Heb jij last van vastzittend bindweefsel en/of vastzittende spieren en ben jij op zoek naar een goede en effectieve manier om dit te verhelpen? Dan is cupping iets voor jou! Hieronder een beschrijving van 2 soorten cuppingtechnieken die in de praktijk worden gegeven.

Sport Triggerpoint Cupping
Deze unieke siliconen cups worden gebruikt voor het behandelen en verbeteren van de mobiliteit en bewegingsdisfuncties.

De cups zorgen ervoor dat de druk op het weefsel onder de cups direct wordt verlicht. De cups zuigen zich vacuüm waardoor er meer spanning op de huid rondom de cups komt. Dit zorgt onder meer voor een verbeterde doorbloeding, een grotere range of motion en minder pijn. Het erop en eraf halen van de cups kan voor mensen met vastzittend bindweefsel een ontspannende manier zijn om deze pijnlijke gebieden te behandelen. Er zijn verschillende methodes, waardoor we samen kunnen bepalen hoe intens jij de behandeling wilt hebben.

Moving Cups
Deze massagetechniek met olie en cups wordt gebruikt om vocht en afvalstoffen af te voeren, bindweefsel los te maken en zuurstofrijk bloed naar spieren en huid te brengen. Deze toepassing wordt dan ook veel gebruikt voor het verminderen van cellulitis, maar ook voor het verbeteren van littekens, verklevingen en rimpels. Je gebruikt de cups om jezelf te masseren en je diepe bindweefsel aan te pakken. Door de cups in te drukken zuigen ze zich vacuüm op de huid waardoor het bindweefsel los komt en behandeld kan worden. Er zijn verschillende methodes, waardoor we samen kunnen bepalen hoe intens jij de behandeling wilt hebben.

Prijs cupping:

De sportmassages zijn in overleg inclusief cupping.

Opmerking:
Door de druk van het vacuüm trekken van de huid ontstaan er na de behandeling ronde vlekken die qua kleur kunnen variëren van rood tot donkerpaars. Net als blauwe plekken verdwijnen ze vanzelf binnen ongeveer 1 week. Het kan ook langer duren, afhankelijk van hoe donker de plekken zijn geworden. Ook kunnen de behandeldeplekken beurs aanvoelen.

Tip: Houd de huid na behandeling goed warm en drink veel water. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.

Afspraak maken