Je bekijkt nu De 4 ideale momenten voor een sportmassage… Wat is jouw ideale moment?
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De 4 ideale momenten voor een sportmassage… Wat is jouw ideale moment?

Delen

 

 

1) Pre-activiteitsmassage / Voorafgaand aan een sportieve activiteit, waarbij deze onderdeel is van de warming-up
Dit is de massage welke voorafgaat aan de sportbeoefening. Hierdoor wordt de kans op blessures verkleind. De massage dient om een goede doorbloeding te verkrijgen.

LET OP: een pre-activiteitsmassage kan en mag nooit een warming-up vervangen! Deze massage kan wel aan de warming-up vooraf gaan. Bij de pre-activiteitsmassage ligt het accent meer op stimulering.

2) Inter-activiteitsmassage / Tussendoor, bijvoorbeeld tijdens een toernooi of estafette 
Deze massage wordt in een rustpauze of tussen twee wedstrijden toegepast. Het doel kan zijn om plaatselijke vermoeidheid te bestrijden of om eventuele kramp te voorkomen. Bij de inter-activiteitsmassage ligt het accent meer op ontspanning.

3) Post-activiteitsmassage / Direct, als onderdeel van de cooling-down, of binnen enkele uren na een sportieve activiteit 
Deze massage wordt na een training of wedstrijd toegepast. Het doel is vooral een versnelde afvoer van afvalstoffen en ontwatering van de spieren. Hiermee wordt herstel bevorderd, eventuele spierpijn voorkomen en de hersteltijd van het lichaam wordt verkort. Het lichaam wordt daardoor beter voorbereid op een volgende inspanning. De werking is te vergelijken met een coolingdown na een training of een wedstrijd. Bij de post-activiteitsmassage ligt het accent meer op ontspanning.

4) Passiviteitssmassage / Één of enkele dagen na een training of wedstrijd
Een passiviteitsmassage wordt gegeven als (tijdelijk) niet aan sport wordt gedaan. Het accent kan zowel stimulerend als ontspannend zijn, afhankelijk van de toestand van de spieren. Deze massage dient ervoor om de algehele conditie van het lichaam in stand te houden of te bevorderen.

Voor maken van een online afspraak klik op de volgende link: http://balancebyhands.nl/afspraak-maken/

Sportieve groet,

Robert

Balance by Hands
www.balancebyhands.nl

(Uw adviseur / behandelaar voor onafhankelijk advies & behandeling bij sportblessures en optimale sportprestaties)