Reuk- en smaakherstel post Covid

Delen

Reuk- en smaakherstel post Covid

In de afgelopen tijd heb ik als masseur meerdere cliënten mogen behandelen die te maken hadden met smaak- en reukverlies / vervorming door corona. En met succes!

Hieronder een mooie review van een cliënt die – na een jaar van reuk- en smaakklachten – na een tweetal gerichte behandelingen herstellende is.

Een behandeling duurt 1 uur en bestaat uit een sportmassage van de schouders, de rug en de nek gecombineerd met acupressuur (het geven van druk met de vingers op een specifieke plek) op het hoofd.

Review Merel Albert

“Bizar resultaat!”

Oktober 2021 heb ik covid-19 gehad. Echt ziek was ik niet, wat hoofdpijn en een lichte verkoudheid. Tijdens de quarantaine periode kreeg ik last van reuk- en smaakverlies. Dit heeft zo tot december 2021 aangehouden.

Toen ging het reuk en smaakverlies over op reuk- en smaakvervorming: een penetrante geur, juist heel erg verbrand of een smaak alsof je diesel binnen krijgt. Alles is wel voorbij gekomen en de ene week was nooit hetzelfde als de andere. Zo kon ik heel lang heel goed banaan eten en van de ene op de andere dag werd ik er kotsmisselijk van en kreeg ik de smaak niet meer weg. Of paprika, normaal echt een groente die ik wel een aantal keer per week door het eten verwerk, maar door de reuk- en smaakvervorming werd ik ook hier ontzettend misselijk van omdat het ontzettend verbrand smaakte (alsof het veel te lang op de BBQ had gelegen).

Door de reuk- en smaakvervorming ben ik het plezier in eten eigenlijk verloren. Ik zag het echt als noodzaakt, en at alleen zodat ik de dag doorkwam. De gevolgen hiervan waren voor mijn gezondheid heel groot. Ik verloor 10 kg in 7 weken tijd met als gevolg ondergewicht, geen energie, futloos, geen zelfvertrouwen en een ongelukkig gevoel. En dat als alleenstaande moeder van een toendertijd dreumes is pittig!

In januari 2022 heb ik hulp ingeschakeld via de huisarts. Zo ben ik in aanraking gekomen met het corona revalidatieprogramma. De fysio en de diëtiste hebben mij geholpen om weer voor mezelf te gaan zorgen. Door middel van speciale shakes en poeders kreeg ik toch de benodigde vitamines en mineralen binnen om energie terug te vinden om te gaan sporten om mijn conditie weer op peil te krijgen en er weer energie van te krijgen. Dit is gelukt!

Inmiddels ben ik een fanatieke sporter die wekelijks haar motivatie krijgt van een personal trainer en nog 2 x in de week zelf sport.

Maar mijn reuk- en smaakklachten bleven een probleem!
Ik werd geattendeerd op Robert van Balance by hands, ik was sceptisch over de mogelijke werking van zijn behandeling, maar dat bleek onterecht! Ik ben er heel open in gegaan met de gedachte ‘baat het niet dan schaadt het niet’.

Ik heb nu 2 sessies van een uur gehad en na de eerste sessie heb ik GENOTEN van een appelbeignet, de geur van vers gekookte sperziebonen en ik word vandaag na de 2e sessie weer verliefd op mijn basic parfummetje dat ik op heb, heerlijke pasta zitten eten en echt zitten genieten van de geur van de schone was!

De behandeling van Robert kan ik iedereen aanraden, ook als het gaat niet gaat om een reuk- of smaakprobleem. Het voelt gewoon heel fijn om de positieve energie door je lichaam te voelen gaan na een sessie bij Robert.

Ik ga voorlopig nog even door om mijn smaak en reuk weer volledig terug te krijgen en de rust in mijn lijf weer terug te vinden, alleen dan kom ik weer op mijn streefgewicht.

Merel Albert

Wilt u ook ervaren wat deze behandelingen voor u herstel kan betekenen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met Balance by Hands 06 – 483 879 14 of direct online een afspraak inplannen (onder het kopje 1 uur sportmassage) https://balancebyhands.nl/afspraak-maken/

Met vriendelijk groet,

Robert Geijp
Balance by Hands

Praktijkadres: Anemoondreef 23 te Rijswijk (wijk: De Strijp)